Още шестима членове на Националния съвет на БСП се присъединиха към позицията

...
Още шестима членове на Националния съвет на БСП се присъединиха към позицията
Коментари Харесай

Вътрешният бунт срещу Нинова в БСП се разраства

Още шестима членове на Националния съвет на БСП се причислиха към позицията на 49-те " Да спасим БСП и социалистическата концепция! ", оповестиха от пресцентъра на БСП-София.

Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на Троян и Йордан Младенов - на Пещера. Освен тях през днешния ден позицията поддържаха още Светла Бъчварова от Търговище и Росен Миланов, Диана Ласонина и Добрин Данев от Русе. Така броят на членовете на Националния съвет, които поддържат позицията към този момент е 55.

" Трябва да кажем: НЕ на политиката, която компрометира социалистическата концепция и унищожава престижа на Партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на! Само с ново управление на БСП и с дейните старания на общинските организации ще осъществим виновната политическа цел – опазване на социалистическата концепция и единство на лявото политическо пространство в България! Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно заседание, които са последният късмет за БСП да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на ръководещата " сглобка "! Време е за избавяне на ! ", декларират 55-те членове на Националния съвет на БСП в позицията си. 

Малко по-късно от БСП-София оповестиха още, че " изключените " от преди година на съвещанието на 50-тия конгрес софийски социалисти оповестиха в декларация, че също поддържат позицията на 55-те членове на Националния съвет на със заглавие " Да спасим и социалистическата концепция! ". Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров и Валери Жаблянов декларират, че се причисляват към настояването на членовете на Националния съвет за възобновяване в живота на партията на демократичните правила и нормите на социалистическия морал. 

" Ние бяхме " изключени " от по време на съвещанието на 50-ия конгрес на на 11 февруари 2023 година с операции и при очевидна липса на кворум, както и на гласуващи " За ", при нарушение на Устава на, без политически причини и полемика всъщност, с фалшификации, очевидци на които станаха освен делегатите на конгреса, само че и всички наблюдаващи неговата работа по малкия екран и в обществените мрежи, декларират те в позицията си. - Ние не приехме това решение и в продължение на месеци правихме всичко допустимо то да бъде оповестено за невалидно. Получихме поддръжката на организациите, в които членуваме, ГКК на в София се разгласи в наша поддръжка, само че ОПКК на отхвърли да го анулира. Самото " решение " на конгреса не ни бе предоставено персонално и не бе оповестено, с цел да не бъде оспорено, в това число и пред съда. Тези от нас, които са членове на Народно събрание на и на ОПКК на, бяхме извадени от списъците  им, само че не бяхме отстранени юридически от състава им посредством актуализиране на правосъдната регистрация на. С тази правосъдна регистрация партията взе участие в изборите през 2023 година, което е индиректно самопризнание от страна на управлението, че нашето изключване е противоуставно, а отстраняването ни от работата на управителните органи на партията - непозволено. Което на собствен ред в допълнение поддържа изказванието на подписалите позицията, че доста от съвещанията на Народно събрание на и взетите от него решения са опорочени. Независимо от непозволеното ни изключване, ние не сме престанали да участваме в политическия живот и да отстояваме социалистическата концепция. Ето за какво в този момент, откакто изчакахме да измине избраната от Устава на една година от другояче противоуставното " решение ", ние заявяваме, че възвръщаме уставно нашето участие в партията и дейното си присъединяване в работата на управителните органи, в които бяхме определени на първото съвещание на 50-ия конгрес на през 2020 година ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР